Dün Küçükyalı'nın pazarıydı. Sırf enginar almak için koronaya rağmen pazara gittim. Enginarlarımı aldım.
Ben hep enginarı klasik zeytinyağlı bezelyeli havuçlu yaparım. Çokta severim. Bu sefer değişiklik olsun diye pilavını yapmaya karar verdim. Çok hoşuma gitti. Bayıldım. Dayanamadım iki tabak yedim valla.
Gelelim tarifine. Kuru soğan ve taze soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Dolmalık kuş üzümü atıyoruz içine. Dolmalık fıstıkta var ama biraz pahalı geldi koymadım ben.
Küp küp doğradığımız enginarlarıda ilave ediyoruz. Biraz limon suyu ve limon kabuğu. Sonra çok az su koyup enginarların biraz pişmesini bekliyoruz. Suyunu çekince daha önce ıslattığımız pirinci koyuyoruz. Tuz ve şeker ilavesiyle kavuruyoruz. Üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp üzerine dere otu doğrayıp demlenmeye bırakıyoruz.
Ben ılık yedim. Sanıyorum soğukta çok güzel olur.
Yapmanızı tavsiye ederim...
8 yorum:
Eline sağlık. Ben bugün zeytinyağlı pişirdim. Hazır bezelya havuç karışımı çanakların içinde bir daha ki sefere pilavını yapayım. Sevgiler.
Bugün aynı yemeği yapmışız. Pilavını denemeni tavsiye ederim.
Ellerinize sağlık. Sevdiğim ikili pilav ve enginar.
Nefis gözüküyor. Ben bunu pişirsem oturup hepsini kendim yemem gerekir, kimse yemez.Hımm hiç de fena olmayabilir tabi :D
Hoş geldin Resim Defterim.
Handan- Bizde de benden başka yiyen yok. Zaten koncayla yemeklerimiz ayrı. Saatleri de ayrı çeşitleri de. Yıllarca ortak bir nokta bulmaya çalıştım yemek konusun da. Çocuklar ayrılınca böyle bir yol bulduk. İkimiz de memnunuz:)
Eline sağlık canım, neye elin değse güzelleşiyor.
Enginarlı pilavı pek severim. Bu tarif benim yaptığımdan biraz farklı, iç pilav havalı, güzel olmuştur mutlaka. :)
Yorum Gönder