1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

4 Mayıs 2021 Salı

Eskiden Mayıs Ayında Olsaydık...

 


          Korona olmasaydı mutlaka Ankara'ya giden bir trende olurdum Mayıs Ayında. Bir pencere kenarında yer ayırtmış olurdum. Trenin takırtıları eşliğinde yol alırken raylarda pencereden bozkırların nehirlerin tarlaların dağların görüntüsü kayar giderdi. Yanımdakiyle hiç konuşmazdım. Düşüncelere dalar giderdim. Yapayalnız hüzünlü istasyon binalarından geçerdik.

         Ben Mayıs ayında mutlaka Ankara'ya giden bir trenin cam kenarında olurdum. Vardığım da annem çayı demlemiş olurdu.  Mutlaka ama mutlaka sarma dolmalar ve börek eşliğinde. Baba evinin huzuru kaplardı içimi.

        Kanepede uyuya kaldığım da üstümü örterdi annem. Bu yaşımda bir anneye sahip olmanın muhteşem konforunu yaşardım. Yürüyüşe çıkarken "üstüne bir şeyler giy üşürsün" derdi mutlaka.

       Kuzenlerle arkadaşlarla buluşurdum. Akşamları şarap içerdim. Annem tatlı tatlı azarlardı. "Ne anlarsın şundan bilmem ki" diye sitem ederdi biraz. Kitap okumama da kızardı. "İki laf etsene aldın onu eline." 

      Ben genç kızlık evimde annemin güvenli gölgesinde mutlu huzurlu uykulara dalardım.



11 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Çok güzel tren yolculuğu ve Mihriban geliyor diye sevinen ben. Annenin kanatları altında tatlı tatlı çekişen anne kız hikayesi.

hüznün tadı dedi ki...

Özledim valla.

*mehtap dedi ki...

ne de güzel anlatmışsınız.

Handan dedi ki...

Dilerim, en kısa zamanda yaparsın.

buraneros dedi ki...

Ahh trenler, dedim okurken, raylar gözümden aktı elbette... Demiryolcu bir dedenin torunu olduğum için mi böyleyim onu da bilmiyorum ama trensiz bir hayatın da eksik olduğunu düşünüyorum:)

doğa çeşnicisi dedi ki...

Anne evine gitmek <3

Butterfly dedi ki...

Öğrenciliğim Ankara'da geçti. Ailem İstanbul'daydı. Ankara'yı en başlarda sevmedim fakat sonraları o kadar bağlandım ki, bir tren yolculuğum var öğrenciliğimden kalma İstanbul'dan Ankara'ya... Anne evine gitmeyi çok içten anlatmışsınız daha uzun yıllarınız olsun daha çok üstünüzü örtsün anneniz uyurken.

Umit Atabek dedi ki...

😍

Boyacı Ustası dedi ki...

Teşekkürler yazınız çok güzel kaleme alınmış.

Boyacı Ustası dedi ki...

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim

Achima Abelard dedi ki...

Na tomto blogu máte skvělý článek a já chci poděkovat panu Pedrovi, úvěrovému úředníkovi, který mi poskytl půjčku ve výši 600 000. Pounds poté, co jsem mu vysvětlil celý můj projekt prostřednictvím jeho soukromého e-mailu na pedroloanss@gmail.com, pak jsme mluvili o sazbě a podmínkách prostřednictvím e-mailu, protože já žiji v Aucklandu a on žije ve Spojeném království, takže po celém procesu mi bylo vyhověno půjčka s flexibilním splácením půjčky.
Právě teď jsem tak vděčný a doporučím každému, kdo má obchodní projekt nebo potřebuje finanční službu, aby kontaktoval pana Pedra na jeho soukromý e-mail.

Ještě jednou děkuji.