1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

7 Şubat 2011 Pazartesi

Bir Yürüyüş Ve Oğlan Anneleri.




               Pırıl pırıl bir hava. Sanki bahar günü. Gözüm dışarda yemek pişirmek için mutfağa girmiştim ki Kuzen aradı: "Beni bu havada kimse evde tutamaaaz!" diye bağrınıyordu. Yemek yaptığımı biraz beklerse buluşabileceğimizi söyledim.

               Pırasa ve havuçları doğramıştım. Yıkayıp düdüklüye attım. (Aslında düdüklüde pek güzel olmaz ama...) Yarım saatte yemek ve ben hazır olduk. Tam da zamanında kuzen çaldırdı telefonu.

               O Bostancı'dan ben Küçükyalı'dan yürümeye başladık. Ortalarda bir yerde karşılaştık. Kolkola girdik, birlikte Küçükyalı'ya doğru yürüdük. Onun cep telefonu bozulmuş. Birkaç yere girip telefon baktık. Hem ucuz hem şık bir telefon aldık.

              Bir kafede çay molası verdik. Yan masada yaşları yetmiş civarı üç hanım yüksek sesle konuşuyorlardı. "Oğlan analarının ne günahı var ki istenmiyorlar? Kız anaları hep başköşede baş tacı." diye söyleniyorlardı.

              Dayanamadım, laf attım gülerek: "Korkutmayın bizi. Biz de oğlan anasıyız."diye. Hanımlardan biri hemen çayını sandalyesini aldı,geldi masamıza.

              Meğer çok dertliymiş. Anlattı da anlattı. Duyduklarıma inanamadım. Emekli öğretmenmiş.Kendi evinde gelini ve oğluyla oturuyormuş önceleri.Maaşını da onlara harcıyormuş dediğine göre.Gelini ona resmen şiddet uyguluyormuş."Anne" diye hitap etmediği gibi "Or... kalt... kadın" diye küfürle hitap ediyormuş.Yemeği önüne koyarken türlü küfürlerle koyuyor,"Bu yemeği sana Allah rızası için veriyorum; yoksa hiç içimden gelmiyor." diyormuş.Sonunda bir yakınları tesadüfen bu davranışlara şahit olmuş,onları "Sizi polise şikayet ederim!" diye tehdit etmiş de onlar da başka eve çıkmışlar.Şimdi yalnız oturuyormuş.


               Hiç nefes almadan anlattı bunları.Ben de "Oğlundan hiç bahsetmiyorsun.Bunlar olurken o ne yapıyordu?Bence gelininden çok oğlun suçlu. "dedim.O hiç duymamazlıktan geldi ve yine gelinini anlatmaya devam etti.Ben böyle bir insan olacağına inanamadım.Daha doğrusu inanmak istemedim.Anlatan hanım da çok görmüş geçirmiş bir hanıma benziyordu.Ne düşüneceğimi bilemedim.




  

9 yorum:

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Bence bu olaylara katlananlarda da normallik yok. yapan hatalı, yapana musaede edende.
cok acı bır sey, kötü söz söyleyen bir kadın hiçbirşekilde kabul edilemez, birlikte yaşanılamazda. Neden katlanılsın ki, bu kısacık ömürde böylelerine.

CEPAYNASI dedi ki...

inanılır gibi değil!
insanlığını yitirmemiş kişilerle kesişsin yollarımız:)

hüznün tadı dedi ki...

Zeynep- Çok haklısın. Ama bazen şartlar nedeniyle katlanılıyor. Tabi bir yere kadar.

Cepaynası-Bütün anneler çok değerli. Kimse onları üzmesin.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Ne tuhaf bir insan tanımışsınız,yalan mı , doğru mu anlattıkları pek çözemedim...Eğer doğruysa orada durmamalı ,yalansa gelin ve oğlu bu kadınla kalmamalı.Tehlikeli !

hüznün tadı dedi ki...

Baykuş gözüyle- Bilemiyorum yalanmı doğrumu? Kadının tek çocuğu.Belki paylaşmak istememiştir. Gelinde normal değilse al sana bir çatışma.

YeMeK vAkTi dedi ki...

hehe hakketten öyle ama he tesbit ettim şimdi :) ama şöleki benim kayınvalidemle aram iidir de annem laf söler sanırım çekemooorr:)

birde yemeklerimin %80 ini düdüklüde yaparım:)

hüznün tadı dedi ki...

Aylin- Merhaba! Bloguna göz gezdirdim. Yemek tarzın çok hoşuma gitti.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben de kız annesiyim ama pek gitmem.işlerinede burnumu sokmam. çunki o artık bir aile Allah yuvasında mutlu huzurlu ve sağlıklı kılsın.inşallah.oglan ve ya kız anneleri çogunlukta evli bireyleri çocuk sanıp burunlarını her şeye sokup ondan sonrada dert yanmasınlar. ben o kadına inanmadım.öncelikle büyükler büyüklüyünü bilmeli.hayırlı günler.sema.

hüznün tadı dedi ki...

Kayınvalide gelin çtışması hep sürecek galiba Sema. Sen en iyisini yapıyorsun. Sevgiler...