1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

4 Ekim 2017 Çarşamba

5. Gün. Beslenme Tarzım ve Günlük Yaşamım.


                  İşte sabah kalktığım da hazırladığım kahvaltı. Maydonoz dere otu salatalık domates  yumurta zeytin ve bir dilim tam tahıllı ekmek. Bir kaç gün sonra domates ve salatalığın yerini havuç ve turp alacak. Bunun dışında hep aynı kahvaltı. Ama ben hiç sıkılmadan iştahla yerim bu kahvaltımı.

                  Kahvaltım bitince çayım demlenmiş olur. Başlarım bardak bardak içmeye. Bir yandan gazete okurum. Bu arada televizyonu da açarım. Yemek ve sağlık programları ilgimi çeker. Onları da izlerim.
       
                  Bu arada evi toparlarım. Gözüme batan şeyleri hallederim. Haftada bir de daha detaylı temizlik yaparım.

                   Derken öğle beslenmesi zamanı gelir. Yemek yemem.



                     Uzun zamandır bir litre manda sütü ve bir litre inek sütünden mayaladığım taş gibi yoğurtlarımdan bir kase yerim. Üstüne bir avuç badem ceviz ve fındık karışımı ve meyve yerim.

                     Sonra öğleden sonra aktiviteleri başlar.  Spor, arkadaş buluşmaları, yürüyüş... Hepsi bu zaman diliminde gerçekleşir.

                      Ve akşam. Mutlaka karışık bir salatam vardır. Ama baya karışık. Bir sürü yeşillik ve haşlanmış baklagil. Yanında köfte bazen balık veya bir sebze yemeği. Çoğunlukla da sebze yemeği. Mesela bu akşam balık çorbası ve enginar var dünden kalan. Bugün yemek yapmadım. Haftada bir kaç akşam bira veya şarap eşlik eder. Eeee! ne yapalım sigarayı bıraktık. Boşluk başka türlü dolmuyor. Kitabımı da yemek faslı bittikten sonra okurum genellikle. Geç okurum kitaplarımı biraz. Günde ortalama bir saat. Ama elimde her zaman bir kitap vardır. Aaa! Unuttum. İki üç akşamda birde çikolatam var.
                 
                        Akşamları evdeyizdir hep. Birlikte yenen tek öğündür. Onda bile ayrı şeyler yeriz. Ne damak zevkimiz uyar ne televizyon zevkimiz. Ve  herkes kendi kabuğuna çekilir.


Hiç yorum yok: