1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

23 Ekim 2016 Pazar

Kasaba Tadında





                 Dün sabah gazeteye bakarken bir sitenin reklamına ilişti gözüm. "Kasaba tadında keyifli bir yaşam" vadediyordu  bize.

                 Benim yaşamım zaten "kasaba tadında" diye düşündüm. Evet İstanbul'da yaşıyorum ama Küçükyalı Mahallesinde kasaba keyfiyle. Çalışanlar için Istanbul ömür törpüsü biliyorum. Çok şükür ben emekliyim ve sahilde bir mahallede yaşıyorum.

                 Reklamda yürüyüş parkurlarından bahsediyordu. Benim parkurum sahil yolu. Upuzun bir yol. Evinden çıkınca beş dakikada ulaşırsın. İyot kokusunu içine çekip denize bakarak yürü yürüyebildiğin kadar.



                  Balıkçılar çarşısı cıvıl cıvıl.  Yeşillikler, sebzeler, meyveler...



           Baharatçılar...  Her şey elinin altında.

           Reklamda açık kapalı havuz diyordu. O da olmayıversin.

           Ben mahallemden vaz geçmem. O siteden verseler bir ev istemem valla.

14 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Mihriban senin kasaba tadinda mahallen ne güzelmiş.

hüznün tadı dedi ki...

Güzeldir Küçükyalı'm😊

hüznün tadı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fatma dedi ki...

İnsanın yaşadığı yerden memnun olması ne güzel ayrıcalık, yaşadığı hayatı güzel kılması ne güzel şey. Mutluluk bazen çok yakınımızda oluyor ve biz farkına varmadan yanımızdan geçip gidiyor. Hep farkında olmayı diliyorum Yaradan'dan.

hüznün tadı dedi ki...

Hertelden- Çok haklısın. Mutluluk en yalın haliyle elimizin içindeyken onu karmaşık beklentiler içinde kaybediveriyoruz.

Işın dedi ki...

Anadolu yakasının çoğu mahallesi hala kasaba havasında ve çok güzel. Bozulmasından çok korkuyorum, Çoğu zaman oturanlar da kıymetini. ilmiyor.Bütün gücümüzle savunmalıyız mahallelerimizi.

*mehtap dedi ki...

Çok yakınız o zaman bende Rahmanlar'dayım sahile yakın.Bizim buralarda dönüşüm hızla devam ediyor ama sahil gerçekten can simidi gibi.Kıymetini bilmeliyiz..sevgiler..

hüznün tadı dedi ki...

Işın- Büyük şehirlerde kaybolmamak için bir mahallede yaşamak gerek. Bakkalı tanıdık olmalı mesela. Sokaklarında kediler dolaşmalı...

hüznün tadı dedi ki...

Pudra şekerim- Yürüyerek denize ulaşabilmek, bütün işlerini halledebilmek, esnafla kanka olmak çok konforlu:))

MAVİANNE dedi ki...

OHH NE GÜZEL KEYFİN DAİM OLSUN
SEVGİLER

seval kuday dedi ki...

Tesadüfen rastladım blog sayfanıza. Çerkesmişsiniz ne güzel ben de öyle. Selam vermek istedim. Sevgiler :)

Julide dedi ki...

Ne güzelmiş.

WebKenti dedi ki...

Güzel

Unknown dedi ki...

Merhaba herkes ben bir yerde bu adımı okuma biri Rayna Ham Amerika devlet DR ZULU kocam denilen bir yazım tekeri büyük bir iş paylaşmak istediğiniz ve bizim boşanma için ama benim bir parçam ile yaptı giderken yol açan kavga ettim ve ben olurdu üzgün ve bağırdı tüm gün ve gece ı was araştırıcı online bir şey ne zaman bu büyük adamın ve büyük eserleri hakkında tanıklık insanlar gördüm ve ben sadece onu yapmak bana her şeyi yaptım bir denemeye karar verdi ve bana 48 saat sonra emin olabilirsiniz Kocam bana, kocam beni aradı ve bana yaptı ve affetmesi için yalvardı için özür dileyerek başladı 48 saat sonra döneceğim... Şu an çok mutluyum ve o da çok yardımcı olabileceğimize inanıyoruz. Ona dr.zulugreattemple@gmail.com whatsapp +2349075609697 e-posta