1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

2 Kasım 2014 Pazar

Pazar Kasveti



                 Pazar günlerime kasvet basmazsa şaşarım doğrusu.  Bu duyguyu yaz ve bahar pazarlarında yaşamam belki.

                 Tıpkı bu sabah gibi sabah gözlerimi açtığım da bünyem o sabahın Pazar sabahı olduğunu anlar sanki.

                  Bu duyguyu yenmek için elimden geleni yaparım aslında. Bugün Konca'ya yürüyüşe çıkalım dedim. Motorcularla gezisi varmış. Başka zamanda dizini bahane eder. Her ne hikmetse motorun üstünde dizi hiç ağrımıyor.

                  Pazar günleri Oğul ya sabah koşusu sonrası ya da bisiklet turundan sonra uğrardı. Dört yumurtadan kaşarlı omletini sipariş verir bizi şenlendirirdi.  Bu sabah o da gözükmedi. Mesajlaştık. Çok çalışıyormuş çok...

                   Kızgül'üm zaten yok. Keşke olsaydı da hep odasında otursaydı. Kapısının altından ışığı sızsaydı. Yeterdi bana.

                   Neyse bende aldım kendimi yanıma çıktım sokaklara. Küçükyalı cıvıl cıvıldı. Hava güneşli ama soğuk ısırıyordu.  Balıkçıların önü kuyruk olmuş. Hafta sonu ya herkes balık yiyecek. Bende dönüşte almaya karar verdim.

                 

             

                      Sahil yoluna götürdü ayaklarım beni.

                      Denizi görüp de kokusunu duyup da huzur duymamamak mümkün mü acaba? Gözlerim denizde zihnimle konuşa konuşa yürüdüm yürüdüm...  Hiç susmaz zaten kendisi.

                      Dönüşte birisinin çöpe kurumuş ortancaları kesip attığını gördüm. Ama ben bayılırım kurumuş ortancalara. Kendime bir kaç dal seçtim.

                      Sonra markete uğradım. Bir kırmızı aldım. Balıkçıda kuyruk hiç azalmamıştı. Bekledim bekledim balığımı da aldım.

                      Ve eve dönüş.
             

13 yorum:

kızgül dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın annem. Bugün ben de pazar kasveti içindeyim. Senle konuşa konuşa yürüsek hemen geçerdi. Senin yanına ışınlanıversem hemencecik...

hüznün tadı dedi ki...

Kızgülüm- Ben cep tlf icad edene minnettarım. Ya o olmasaydı ne yapardık:)) Hatta yeni bir endişe geliştirdim. "Cep tlf kaybetme korkusu" :))))) Komiğim di mi?

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Aynı sahilde yürüyoruz, belki karşılaşırız..

hüznün tadı dedi ki...

Ayşe- Belkide karşılaşmışızdır bile. :)))

bilge dedi ki...

Merhabalar bende güneydoğuda yıllarca görev yapmış biri olarak hiç aklınız oralarda kalmasın..kızgüle görevinde başarılar diliyorum...sevgiyle kalın...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ahhh o hiç bitmeyen pazar günü kasveti ahhh. Kendinizi yanınıza almanız bence en güzeli. Ben bunu yaparım ara sıra ve iyi gelir çokça :)

hüznün tadı dedi ki...

Bilge- Teşekkürler. Gün geçtikçe alışıyoruz.

Hayat İzlerim- Yıllardan beri yaşarım bu pazar kasvetini.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Benim de pazar günleri içim sıkılır..Evde durmak istemem,tıpkı sizin gibi..Sevgiler..

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Benim de pazar günleri içim sıkılır..Evde durmak istemem,tıpkı sizin gibi..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba bloğunuzu son zamanlarda fark ettim ilgiyle izliyorum. Düşüncelerinizi yazıya dökme biçiminizi ve kullandığınız dili çok beğendiğimi söylemeliyim. Sanki bir edebiyatçı edasıyla ama bir o kadar da yalın bir ifade tarzı kullanıyorsunuz. Piyasada kendini ifade etmekte zorlanan o kadar çok blog var ki, sizin farkınız hemen hissediliyor. Ben de kendimi ifade etme konusunda başarılı olduğumu düşünürüm ama bazen bir cümlenizi okuyunca diyorum ki; ben bu duyguyu bundan daha iyi ifade edemezdim kesinlikle. Ayrıca kızınızı görev uğruna uzaklarda bırakıp dönmenin ne demek olduğunu iyi bilirim. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de yıllar önce görev için ülkemizin ücra bir köşesinde küçük bir kasabada -3000 nüfuslu- tek başıma çalışmıştım 2 yıl, ama orada çok güzel dostluklar ve çok büyük hayat tecrübesi edinmiştim. Hala mutlulukla hatırlarım. Sizin kızınızı iyi yetiştirdiğinizi düşünüyorum. Başaracaktır, müsterih olun. Sevgiyle kalın. Serpil

hüznün tadı dedi ki...

Serpil- Ne kadar güzel moral veren şeyler söylemişsin bana. Teşekkürler. Eminim ki Kızgül de birkaç yıl sonra tazecik bir öğretmene ben de ilk öğretmenliğimde Suruç'da çalışmıştım diyecek. Ben onunla gurur duyuyorum. Sevgiyle kal.

kızgül dedi ki...

Teşekkür ederim tüm iyi dileklere

safransarı dedi ki...

nefes almak için bir sebep daha
iyi ki var değil mi mavi..