1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

3 Ekim 2014 Cuma

Birecik'te Günler



     On sekiz saatlik bir otobüs yolculuğundan sonra Suruç'a indik. Bizi ''Hocam hocam!" diyerek servise bindirip öğretmenevine bıraktılar. Suruç, bir başka ülkenin şehri gibiydi. Sokaklar kalabalık, her yer polis ve Suriyeli doluydu. Türkçe konuşan yoktu. Kendimizi turist gibi hissettik. Sonra biraz dinlenip Kızgül'ün atama işlemleri için Milli Eğitim'e gittik. Orada da memurlar Türkçe konuşmuyorlardı.

     Suruç'un halkı öğretmene çok saygılı ve yardımcıydı. Bu arada bana da ''Hocam!" diyorlardı. Sonra Kızgül'ün okuluna geldik. Orada öğretmenlerin birkaçının Urfa'dan birkaçının Birecik'ten geldiğini öğrendik. O gün Birecik'e gittik. Öğretmenevinde yer yoktu. Bir otele yorgunluktan bitik kendimizi attık. Ertesi gün Birecik'in Fırat kıyısında küçük, güzel bir yer olduğunu gördük. Otel penceremiz nehir manzaralıydı. İnsanlar nehir boyu yürüyüş yapıyorlardı, her yer yeşillik içinde ve herkes Türkçe konuşuyordu. Her şey sakin gözüküyordu. 40 km'de bu kadar fark bizi şaşırtmıştı. Bence su kenarı olması bu farkı yaratıyordu. Kızgül'ün evini burada tutmaya karar verdik. Yol biraz zor olacak ama değer, diye düşündük. Çok şükür eşyalı ev bulduk. Burada ev sıkıntısı da var, bulamayabilirdik.
      Kızgül hemen işe başladı. Öğrencilerinin çok tatlı ve saygılı çocuklar olduğunu söylüyor. İşlerimizi bitirdik ve hemen eksikliklerimizi tamamladık. Geldiğimizden beri kebap yiyoruz, ev yemeklerini nasıl özlemişiz. Şimdi bol bol sebze pişiriyoruz.
      Bugün benim doğum günümdü. Doğum günümü Birecik'te kutlayacağım hiç aklıma gelir miydi? Kızgül'le baş başa kutladık. Ben bayram sonrası dönmeyi düşünüyorum da Kızgül'ümden nasıl ayrılacağım? Neyse bırakalım bunları şimdi. Yarın bayram... Dileğim hepimize mutluluk getirmesi.

15 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Kızgül'e yeni görevinde başarı ve mutluluk, yeni yaşamında bol şans diliyor, her ikinizin de bayramını kutluyorum Mihriban' cım.

hüznün tadı dedi ki...

Asumancım sanada iyi bayramlar

*mehtap dedi ki...

hayırlı olsun , görevinde başarılar dilerim kızınıza. İyi bayramlar...

hüznün tadı dedi ki...

Iyi bayramlar Mehtap

Akşam sefası dedi ki...

Küçük çocuklara yeni ufuklar açacak kızına kolaylıklar diliyorum. Iyi bayramlar.. Mutlu yaşlar bu arada:)

Makbule Abalı dedi ki...

İlk'ler hep zor gelir insana. ilk okula başlama günü, ilk görev, ilk gidilen yer....
İlk günler bir uyum sürecini de beraberinde getirir.Kızınız istekli idealist bir öğretmen sanıyorum. Ne güzel öğrencileri şanslılar.
Dilerim her şey hayalindeki gibi gerçekleşir. Başarılar.
Yeni yaşınızda artık bir öğretmen annesisiniz.Tebrikler.

serpil dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun :)

Asis dedi ki...

Kızınıza başarılar dilerim.
Sağlıklı nice yaşlar size de..
İyi bayramlar ,sevgiler.

hüznün tadı dedi ki...

Hepinize iyi bayramlar arkadaslar iyiki varsınız

Adsız dedi ki...

Hepimize hayırlı olur inşallah. Şanlıurfa'nın insanları çok yardımsever ve misafirperver. Umarım daha çok alıştığımız yerlere dönene dek buralarda mutlu zamanlar geçiririz.

Mutlu bayramlar!

F. Kırtorun

hüznün tadı dedi ki...

Sanada iyi bayramlar.

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Kızgül için en güzel en içten dualarımızı yolluyoruz,onun gibi
öğretmenlere çok çok ihtiyacı var memleketim çocuklarının..bu arada Urfa anılarınızı merak ederek bekliyoruz,uzun uzun olursa çok sevineceğim:)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Kızınıza meslek hayatında başarılar dilerim.Umarım bir ömür boyu severek yapar mesleğini...

Kinoa dedi ki...

Kinoa Satın Al
harikasınız ya kinoa

hititbet giris dedi ki...

http://hititbetgiris.com/

tesekkurler konu için