1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

28 Kasım 2013 Perşembe

Bugünden Kareler...



             Aylardan kasım... Geçip gidiyor zaman. Ben hala kendime bir demet kasımpatı alamadım. Yarın ilk iş bir kasımpatı alınacak,  karşısına geçilecek , mutlu mutlu gülümsenecek, bol çiçekli,  bol yeşilli bahçeli evlerde ve küçük kasabalarda geçen çocukluk günleri hatırlanacak.

             Neyse bugüne bakalım şimdi. Resimdeki karanfil, Kızgül'e öğretmenler gününde gelmiş. Sapı kırılmış, boynunu bükmüştü. Hemen suya koydum. O günden beri güzel güzel duruyor bardağında. Ben de gidip gelip gülümsüyorum ona.

              Pazartesi itibariyle Sporium üyeliğim bitti. Birkaç ay ara vereceğim. Yoruldum çünkü. İki senedir gidip geliyorum. Evde daha çok kitap okurum. Koşturmadan işlerimi yaparım. Bol bol yürüyüş de yaparım. Tembellik de yaparım.





           Biraz önce pazardan geldik Koncayla. Netten derleme bu yemeği yaptım hemen. Malzemeler: üç tane pırasa, iki tane kabak, bir tane havuç, üç yumurta, bir bardak süt, bir bardak un, bir paket kabartma tozu, karabiber ve tuz. Aaa! Bir de kaşar peyniri. Blenderde süt, yumurta, un ve kabartma tozunu karıştırıyorsunuz.  Rendeleyip suyunu sıktığınız kabak ve havuca küçük küçük doğradığınız pırasalar karıştırıyorsunuz. Kaşarı da minik minik doğruyorsunuz. Bütün malzemeyi karıştırıp fırın tepsisine döküyorsunuz. Ben yağ kullanmadım. İsterseniz biraz zeytin yağı ilave edebilirsiniz. Şöyle bir tadına baktım, pek güzel olmuş.





               Sonra da birkaç minik kavanoza lahana turşusu kurdum. Evde daha önce haşladığım pancarın suyu vardı. Ona sirke ve salamura tuzu, sarımsak ilave ettim. Bu suyla turşumu kurdum. Kırmızı kırmızı lahana turşum olacak birkaç gün sonra. Hamarat gördünüz beni değil mi? :))





        Hakan Günday'ın "Az" kitabını okuyorum. Şiddet içeren bir kitap olsa da beni şaşkına çevirdiğini ve elimden bırakamadığımı söyleyebilirim. Diğer kitaplarını da okuma kararı aldım.

        İşte böyle...

14 yorum:

hüznün tadı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hüznün tadı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Asuman Yelen dedi ki...

Sebzeli suflen çok iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık...

hüznün tadı dedi ki...

Asuman- Şimdi kızımla tadına baktık. Çok hoşumuza gitti. Birde mantar ilave etmeye karar verdim. Tam benim damak zevkime uygun.

lale dedi ki...

''AZ'' insanı aptal eder... O şiddetten başımı çevirdiğim olmuştur, gayrı ihtiyari...

Tarifi kaptım gittim. Bildiğin kiş ayol, içine azcık da tavuk parçaları didikle, bildiğin pırasalı,tavuklu kiş işte...
Öptüm Mihribanım...

Leylak Dalı dedi ki...

Daha'yı da tavsiye ederim Mihribancım aynı yazardan. Ezber bozmaya devam et :)
Afiyet olsun, eline sağlık...

Başak dedi ki...

Pırasayı çok severim. Çok leziz olmuştur. Bu tarifi sade kabakla yapmıştım ama bunu da denemek isterim. Ellerine sağlık :)

hüznün tadı dedi ki...

Lale-Aynen dediğin gibi. Zaman zaman da Elif Şafak'ı ilk okuduğum da hissettiklerime benzer şeyler hissettim.

Leylak- Ben de öyle düşünüyorum. Hakkında yazdıklarını okumuştum:))

Başak- Denemeni tavsiye ederim. Bende çok severim pırasayı.

foliz dedi ki...

Tsrifi begendim pazar sabahı yapacagim sevgiler Ankaraya gelince bulusalim

filiz dedi ki...

Isim filiz olcakti

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Sporyum ile evim yanyana ama hiç gidemedim,AZ ı çok duydum artık okumak gerek...

hüznün tadı dedi ki...

Filiz-Ne iyi olur. Bir geldiğim de haberleşir buluşuruz inşallah.

Ayşe- Ne güzel. Bende Küçükyalı'dayım. Birbirimize yakınmışız.

Yazgüneşi dedi ki...

Az beni serseme çevirmişti..
ve ben de ilk o kitapla başlayıp bütün hakan gündayları okuma kararı alan kesimdenim

hüznün tadı dedi ki...

Yaz günesi- Çabucak bitti kitap.