1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

8 Aralık 2012 Cumartesi

Bugünlerde Neler Yapıyorum.



        Günlük hayatımda fazla bir değişiklik yok. Perşembe günü üniversiteden arkadaşım Ayşesin'le Deniz Yıldızı kafede buluştuk. Facebook sayesinde birbirimizi bulduk. Çok hoş bir gün geçirdik birlikte. Aradaki boşluğu doldurmak için yaşadıklarımızı birbirimize anlattık durduk. Evliliklerimizi, çocuklarımızı, iş hayatımızı... Teşekkürler Facebook. Bayağı bir işe yaradın.

        Vermek istediğim iki kiloyu uzun sürede vermiştim. İki kilo daha vermeye karar verdim. "Amaaan! İki kilo vermek çok kolay." demeyin sakın. Hayat tarzımı fazla değiştirmek istemiyorum. Nasıl olsa spor yapıyorum diye düşünüyorum. Yediklerime içtiklerime biraz dikkat edersem olur diye düşünüyorum. Ama olmuyor işte. Gençken kurt gibi yiyip çöp gibi kalıyordum. Artık metobolizmamın öyle olmadığını kabul etmem lazım.

        Gün içinde çok sağlıklı makul ölçülerde besleniyorum. Ama akşam olmaya görsün. Günün en kalorili yemeğini yediğim gibi  "O  meyve faydalı, bu meyve faydalı. Aaa! Kuru yemiş yemeden olur mu hiç? Kefir de içmeden olmaz." diye diye şiş bir göbekle yatağa yatıyordum.  Bunu değiştirdim.

        Akşam yemeğini hafiflettim. Yemekten iki saat sonra sadece bir meyva yiyorum. On gündür böyle. Ha bir de bir akşam rezene çayı bir akşam papatya çayı içiyorum. İlk günler karnım gurul gurul öttü açlıktan. Şimdi alıştım. Öyle rahatladım ki. Hiç gaz olmuyor. Hemen hemen düz bir karınla dolaşıyorum. Meğer ben geceleri ne çok yiyormuşum.

        Öğleden sonra çıkıp yürüdüm. Bir milyoncuları dolaştım. Ivır zıvır bir şeyler aldım. Mumlar aldım renk renk. Hiç dayanamam mumlara.

        Elimde Bilge Karasu'nun "Altı Ay Bir Güz" kitabı var. Yeni başladım. Yazarın ölümünden sonra yayımlanan son eseriymiş. Ben diğer eserlerini de okumadım zaten. İnce bir kitap.

        İşte böyle...

       

5 yorum:

lale dedi ki...

kilo verdikçe insan nasıl rahatlıyor...Türk geleneksel yapısında en önemli öğün akşam...Çünkü aile bireyleri akşam yemeğinde bir araya geliyor. Bu yüzden de akşam myemeklerimiz ağır...Ben de gündüz bişi yok ama akşam sürekli canım bir şey istiyor. Bir de bizim evde kızlar okuldan erken geldiği için akşam yemeği çok erken yeniyor. E gece otururken de acıkıyoruz tabi.

Başak dedi ki...

doğru iki kilo deyip geçememek lazım, gitmeyince gitmiyor ama formülü bulmuşsun. akşam ıvır zıvırı kesince mide biraz ötüyor ama hafifliyor insan :)

hüznün tadı dedi ki...

Lale- Alışkanlıklardan kurtulmak biraz zor oluyor. Bu akşam yatana kadar yeme bana sigarayı bırakmanın hediyesi.

Başak- Evet. Hem de çok hafifledim. Bir kilo gitmiş bile.

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

gecenin bir vakti, saat 11'den sonra, makarna haşlayıp peynirle yemeğe, kuruyemişleri yutmaya bayılıyorum.

hüznün tadı dedi ki...

Zeynep- Şimdi beni acıktırdın işte:))