1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

26 Eylül 2012 Çarşamba

Deniz Yıldızı Kafe Ve Bir Buluşma



      Annemle onbeş günlük beraberliğimiz yarın bitiyor. Israrlarımıza rağmen bu kadar kalabildi ancak. Yarın Ankara yolcusu.

      Annanesi burda diye oğul da hemen her akşam bizdeydi. Kalabalık sofraların tadını özlemişim. Sabah hep yalnız kahvaltı ederim. Kahvaltılarımızı annemle birlikte yaptık. Tabi bende biraz erken kalktım. Akşamları annemin bütün dizilerini seyrettim. Biraz yüksek sesle izlediği içinde kitap okuyamadım.  Ne zaman bilgisayarın başına otursam " Yine mi  oraya oturdun? Ne anlıyorsun bilmem?"diye azıcık kızdı. O kadarcık olur ama:)) Ne zaman dışarı çıksam hırkamı elime tutuşturdu. "Bu kız hasta olana kadar üşüdüğünü bilmez" diye. Ah Anneciğim! Çocuklar vaktiyle evlenip çoluk çocuğa karışsalardı şimdi boy boy torunlarım olurdu benim de. Annemle ufak tefek sürtüşmelerimiz Kızgül'ün pek hoşuna gidiyor. "Oh olsun sana" der gibi muzur muzur gülüyor.

      Bugün de kardeşim İstanbul'a geldi iş için. Akşama dönüyor. Görüşebilmek için orta bir yerde buluşalım dedik. Kadıköy Beşiktaş İskelesinin üstünde Deniz Yıldızı kafede buluştuk. Zaten çok severim bu kafeyi ve manzarasını. Karşımızda hiç seyretmekten bıkmayacağım Haydarpaşa Garını, vapurların gelişlerini, yolcuların vapurdan inişlerini, tekrar dolan vapurları gidişlerini,telaşlı insan manzaralarını izlemek çok keyif verir bana.

     Konca, ben, annem metroya kadar arabayla gittik. Annem yürüyemez çünkü o kadar. Ben metroyu ilk defa kullandım. Çok hoşuma gitti. Vııjjt diye onbeş yirmi dakikada Kadıköy iskelesindeydik. Bundan sonra Kadıköye giderken hep metroyu kullanacağım. Trafik korkunç çünkü.

     Biz kafede yerimize oturduk. Bir vapur yanaştı. Bir baktık içinden kardeşim indi. Bize el salladı. Epeyce oturup hasret giderdik. Hoş bir gün oldu.

4 yorum:

Başak dedi ki...

Annelerin gözünde evlatları hiç büyümüyor. Annemde ne zaman dışarı çıksak karanlığa kalma, karşıdan karşıya geçerken kendine, çocuklara dikkat et diye her seferinde tembihlerdi. Şimdi bende buna benzer çok şeyde çocuklarıma aynı şeyleri yapıyorum büyüdükleri halde..

hüznün tadı dedi ki...

Bende aynı şeyleri çocuklara yapıyorum. Bu böyle devam ediyor işte. Ayrıca annem tarafından kollanmakta hoşuma gidiyor.

laleninbahcesi dedi ki...

Deniz Kızı'nı çok severim ama hafta sonları çok kalabalık ve aşırı gürültülü oluyor.
Yaş kaç olursa olsun hiç büyümez çocuklar.

Sevgimle Mihribancım.

hüznün tadı dedi ki...

Lale- Hafta sonları hem trafik çıldırıyor hem her yer çok gürültülü oluyor. Bizim gibi emeklilere hafta içi en iyisi:))