1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

10 Mayıs 2012 Perşembe

Okuyorum ve Dinliyorum.



          Yeni bir kitaba başladım. İlk kez Panait Istrati okuyorum. Kitap bitmeden diyebilirim ki bu kitabı beğendim ve daha başka eserlerini de okuyacağım.

           Dostu Mihail ile tanışmalarını, yaşadıklarını ve bunlara paralel dünya görüşünü anlatıyor yazar. Diyaloglar ve anlatımı sardı beni. Sevdim.



               Ve Alpay'ı dinliyorum. Müziğe ve Ankara Garı'ndaki çekimlere bayıldım. Hep söylerim ya trenlere ve o hüzünlü gar binalarına bayılırım ben. Haydarpaşa garı ve Ankara Garı anılarla doludur. Kimi zaman mutlu kimi zaman hüzünlü.

12 yorum:

Swotpisces dedi ki...

Haydarpaşa garı bende de anılarla dolu ve hastayımdır haydarpaşaya.. ayrıca söğütlüçeşme, üniversiteye yakındı ve ben her eve gelişte söğütlüçeşmeyi kullanırdım...

hüznün tadı dedi ki...

İnşallah Haydarpaşa'yı yine bize verirler.

Asuman Yelen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Asuman Yelen dedi ki...

Panait Istrati' nin hemen bütün eserleri evimize 1967 yılında annemin yakın bir arkadaşının oğlunun düğününde kırmızı kurdeleyle bir plaka çikolataya bağlı olarak girdi. Her ikisi de doktor olan çift nikah çikolatalarını Varlık Yayınlarından çıkan klasik eserlerine bağlı olarak dağıtmışlardı.Baraganın Dikenleri, Minka Abla, Hayat yollarında Vs. Sonra ellerinde kalanları bize vermişlerdi. Hemen tüm klasikler.
Keşke herkes böyle yapsa diye düşünmeden edemiyor insan.16 yaşıma götürdün beni Mihribancım. Ben de ne hazırmışım geçmişe kaçmaya. Gördüğün gibi benim yorum senin posttan uzun oldu :)

hüznün tadı dedi ki...

Asuman- Ne güzelmiş. Nikahtan elinde kitapla dönmek:)) Hoş. Çok Hoş.

Satır Arası dedi ki...

Keyifli okumalar ve dinlemeler. Alpay'ın sesi ve yorumu ne güzeldir, alır ruhu götürür başka başka yerlereee... :)

hüznün tadı dedi ki...

Gülşah-Eski şarkıları ara ara dinlemeler ne güzel değil mi?

Satır Arası dedi ki...

Hemde nasıl güzeldir Hüznün tadı...
ara ara dinlemek benim de ruhuma iyi gelir. Böyle bir arajmanım var açar açar dinlerim... Eda-Metin Özülkü, Ajda Pekkan, Kayahan, Barış Manço, Alpay, Şebnem Ferah, Sezen Aksu, yenilerden de var ama slov parça olanları, seviyorum sanırım hüznü..

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok güzel bir kitaptır o ben yıllar önce okumuştum. Kadıköy'de bir sahaftan almıştım. şimid yenisini aldım ve tekrar okuyacağım ...

hüznün tadı dedi ki...

Hayat İzlerim- Ben de bazı kitapları tekrar okurum. İkinci okuyuşumdaki duygularım ve ilk okuyuşumdaki duygularım birbirime karışır.

Sipse dedi ki...

haydarpaşa garı tarih bir mekan

cigdemonur2 dedi ki...

Yazarın,Sokak Kızı kitabını çok önce okumuştum,bunu da okumak isterim.Nikahta kitap dağıtmak çok hoş,günümüz dünyasında yok böyle şeyler...Alpay'ın sesi ve görüntüler için de teşekkürler.