1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

10 Şubat 2012 Cuma

Bebecik Elbisesi

          Ördüğüm bebek elbisesi bittiii!  Ama arada bir yelek ördüm. O kadar da tembel değilim. Bu bebek elbisesini çok sevdik hepimiz. Hele Kızgül bayıldı. "Anne bunu sakın kimseye verme ben saklayacağım" dedi:))


          Yani bu elbise gelecekteki torunumun ilk elbisesi...

          Dün Kızgül'ün sınavları bitti neyse. Onla beraber ben de strese girmiştim. Artık bir Kadıköy, bir sinema keyfi yaparız. Kitap alırız. Kızgül'ümle gezmeyi özledim.


           Bugünkü menüde kuru fasulye pilav var. Kızgül hiç sevmiyor. Ona çakma gözleme yapacağım. Hazır yufkadan. İçine biraz un serpiyorum. Teflonda az yağla pişiriyorum. Açma gözleme gibi oluyor. Kızgül pek seviyor.

          
           Herkes aynı yemeği sevse ne güzel olurdu. Yemek işi çok kolaylaşırdı. Annemle günlük telefon konuşmamda önce "nasılsın?" diyorum. Sonra "bugün ne pişirdin?" Bazen kopya çekiyorum ondan...






          
          

7 yorum:

Hülya dedi ki...

Elbise çok cici olmuş. Kızgül saklamakta haklı..şu yemek konusu bizim zamanımızda ne olursa biz onu yerdik. bizim çocuklarımız neden böyle oldu anlamıyorum :(

hüznün tadı dedi ki...

Teşekkürler Hülyacığım. Evet yemek beğenmemek gibi şansımız yoktu.

laleninbahcesi dedi ki...

Biz bazı yemekleri sevdiğimiz için bazı yemekleri de yemekte onlar olduğu için mi? yerdik ne. Yalnız biz üçkardeş her gün yemek yenir mi? yemek yemeyi de kim icat etti diye bağırınan tipler olduğumuz için annem aman yesinler diye hep sevdiklerimizi pişirirdi. Sonra bana ne oldu bilmem yemek yemenin ne kadar keyifli bir şey olduğunu keşfettim galiba:)

Şu un serpme işini bi tarif etsen Mihribancım. Ben de çakma gözleme yaparım ama un işi ilginç geldi, daha bir gözlemeye benzer sanki...

Asuman Yelen dedi ki...

Ellerine sağlık. Ne güzel olmuş elbise.
Gerçekten, biz önüne ne konursa yiyen nesildeniz :))

hüznün tadı dedi ki...

Lale- Yufkayı tezgaha yayıyorum. Biraz sıvı yağla yağlıyorum.Bir tatlı kaşığı kadar unu serpiyorum. Sonra katlayıp hazırladığım içten koyuyorum. Ben fırında pişirdiğim böreklerede her katına un koyuyorum. Çıtır çıtır oluyor.

Asuman- Haklısın. Sırf yemek konusunda değil. Önümüze gelen hoşlanmadığımız pek çok şeyide idare etmeye çalışıyoruz sanki.

dostca99 dedi ki...

Selam Hüznün Tadı.
Blogunu tanıdığıma sevindim.
Ne kadar da beni anlatır gibisin.
Şu günlerde ben de hastayım da.
Yarını iple çekiyorum inan. İlk işim yufkalara un serpilmiş börek yapmak olacak. Sanırım anne eli değmiş gibi bir börek yiyeceğim.
Kalemine sağlık arkadaşım.
Güzel günler dilerim.
İzmitten selam olsun.

hüznün tadı dedi ki...

Dostca- Selamınla beni mutlu ettin çok. Bloglarını yeni keşfettim. Ve senin bir melek olduğuna karar verdim...