1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

23 Eylül 2011 Cuma

Örgücü Olacağım.



                Dün kurs arkadaşlarımızla  Bostancı Halk Eğitim'de buluştuk. Resim kursuna kaydolacaktık. Nilgün, el örgüsü kursunu görünce "İlle de buna kaydolalım." dedi. Biz de "Haydi olalım madem." dedik. Bundan sonra her perşembe örgü öreceğiz. Ben düz ve hareşodan başka bilmiyorum. Bakalım ne harikalar yaratacağım. Benim mutlaka kalın şiş ve kalın yün kullanmam lazım. O bitmeyen ince yünleri nasıl örerler bilmem. Bizim asıl niyetimiz haftada bir gün evden çıkıp arkadaşlarla beraber olmak. Geçen sene kursa gitmedim bayağı eksikliğini duydum.  Bizim için terapi oluyor, bir yandan bir şeyler üretiyoruz, bir yandan dertleşiyoruz. Bazen hocamız uyarıyor. " Hanımlar kendi aramızda konuşmayalım." diye. Sonra zil çalıyor ve herkes evine...

                Kayıt sonrası istasyon kahvesinde oturduk çay içtik. Kocalarımızdan, çocuklarımızdan bahsettik. Akşama yemeğimiz var mı yok mu? Yoksa ne pişireceğiz gibi önemli bir sorunu da masaya yatırdık.

                Ben dönüşte düdüklü tencere aldım. Evdeki çok eskimişti. Beni korkutuyordu. Hisar marka pırıl pırıl bir tencere aldım. Bugün açılışı yaptım taze barbunya pişirdim. On dakikada pişti. Çok güzel oldu. Şimdi hep düdüklü yemekleri pişiresim var.  Google' a yazdım "Düdüklüde neler pişer?" diye. Kek pişirme tarifi bile var:)) Artık kek de piştikten sonra bütün yemekler pişer herhalde.

                  

14 yorum:

Adsız dedi ki...

sende mi barbunya yaptın:)koptum :)

Çılgın Mevdoş dedi ki...

Barbunya bayılırım afiyet olsun arkadaşım. Bu sene bende istiyordum halk eğitim merkezinde bir kursa gitmeyi ama dönene kadaar kayıtlar dolacak galiba bostancıda nerede burası bana yazabilirmisin belki kayıtlar dolmaz ben resim istiyorum benim için bir bakabilirmisin gittiğinde .Ay çok şey istedim galiba senden özür dilerim.

Leylak Dalı dedi ki...

Güle güle kullan canım düdüklünü, keyifle pişir afiyetle ye:))
Ayrıca bu seneki kazaklar senden olacak galiba çok sevindim, kışlık kazak almaya gerek yok, haydi bakalım kolay gele:))

Hülya dedi ki...

Bende 2 yıl resim kursuna gittim ama resimde eksiklerim var. geçen yıl kursu ihmal ettim. bu yıl arkadaşımın gittiği kursa katılmayı düşünüyorum.kurslar terapi oluyor.

düdüklünü güle güle kullan:)

parıldayan çiçek dedi ki...

Evde yarım kalmış yünler dolu bir dönem atkı ördüm,ardından şapka.Çoçuklar küçükken kazak.Şimdi yarım minder var örülecek .Sana kolay gelsin.Ankara'ya ne zaman kaçıyorsun tekrar.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Ne güzel bir hobi bulmuşsunuz,kimbilir ne zevkli işler çıkaracaksınız ortaya bu kış...
Ama keşke resime de yazılsaydınız;)

hüznün tadı dedi ki...

Sıradan bir balık- Evet bende yaptııım.

Çılgın Mevdoş- Halk Eğitim eski Bostancı pazarının kurulduğu yerde çok güzel tarihi bir bina. Resim kursları çabuk doluyor.Bu sene ön kayıt koymuşlar aradan öğrenci alırlarmı bilmem. Telefonla sorabilirsin bende gittiğimde sorarım.

Leylak Dalı- Oooo! neler neler öreceğim. Kazaklar paltolar... Duyda inanma.

Hülya- Gerçekten öyle oluyor. Ne kursu olursa olsun iyi geliyor. Güzel arkadaşlıklar kuruluyor.

Parıldayan Çiçek- Hadi sende emekli ol artık. Bak valla çok güzel emeklilik. Ama kocan olmasın:)))

Natali- Resime pek yeteneğim yok ama itiyorum yinede. Belki gizli kalmış cevherler vardır onlara fırsat vermek lazım:)))

Adsız dedi ki...

ne guzel:)
cok dinlendirici olmali :)

hüznün tadı dedi ki...

Mon clementier- Öyle olacak inşallah.

laleninbahcesi dedi ki...

senin yazını okuduktan sonra , tüm kursları taradım:) Kendime uygun birşey bulursam ben de gideceğim.. Oldum olsaı el işlerinden sıkılırım. Osmanlıca kursuna yattı aklım, öteden beride isterim...du bakalım.

Düdüklü tenecere gelmişti evlilik hediyesi, kocam ilk iş düdüğünü aldı attı, sakın kullanma dedi... Artık çok emniyetli diyorum ama yine de bizim eve düdüklü girmez, benim dalgınlığımdan dolayı:)
oy oy ne de yazasım varmış, ben gideyim en iyisi...

Yazgüneşi dedi ki...

terapi
örgü örmek diyorum
kesinlikle terapi
o çıkıdı çıkıdık şiş sesi var ya
ilaç gibi gelir..
valla
:)

hüznün tadı dedi ki...

Lale'ciğim; Sen Osmanlıcayı eski kitapları orjinalinden okumak için istiyorsundur mutlaka:))) Kızım edebiyat mezunu. Osmanlıca dersinden çok çekti. Birde yazması var. Ama sen seviyorsan git derim. Kurslar çok iyi geliyor gerçekten.

Yazgüneşi- Şimdiye kadar başlayıpta büyük parça bir şey bitirmiş değilim. Hep yarım kaldı. Bakalım kurs ortamında ne olacak...

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

sevgili hüznün tadı , ne güzel birşey yapmıssınız. örgü işinde çok sabırsızım. 10 numara sıs ve kalın ıplerle bırsey yapacaksam yaparım... yoksa yapamam.

hüznün tadı dedi ki...

Zeynep- Hiç sorma. Bende öyle.