1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

15 Nisan 2011 Cuma

Okuduğum Ve Okuyacağım Kitap...



            "Şarkını Söylediğin Zaman" bitti. Zeynep kitap hakkında bir şeyler yazmamı istemiş. 12 Eylül öncesi üniversite öğrencisi iki genç. Siyasi amaçları peşinde koşan Deniz ve  siyasetin içinde olsa da ayakları yere basan Cihan... Ve ikisinin hüzünlü aşkı... Cihan ayakları yere bassa da kendisini öylece aşka bırakıyor. Deniz ise onun güvenli ilişkisini seviyor ama biraz da küçümsüyor. Aşkın akışına bırakamıyor kendini. Siyasi rüzgarın önünde sürüklenmeyi tercih ediyor.


            Ve gün geliyor kaçırdıklarının pişmanlığı çöküyor yüreğine. Bu aşkın günümüze uzantısıyla yeni bir aşk doğuyor. Ayşe ve Cihan aşkı...

          
             Ben kitabı çok sevdim. Bende bıraktığı buruk tadı ve hüznü sevdim. Aynı dönemlerde yaşadıklarımı, öğrencilik yıllarımı düşündüm. 12 Eylül sabahını düşündüm.


             O sabah erkenden kapının hızlı hızlı vurulmasıyla uyanmıştık. O zamanlar Ankara Mesnevi Sokak'ta bir bodrum katında oturuyorduk. Oğlum, henüz bebekti. Gelen apartman yöneticisiymiş. "Darbe oldu, sokağa çıkmayın." dedi. Kısa bir şaşkınlık... Sonra mutfağa koştum. Oğlumun yeterli sütü var mı, diye bakmaya. Aklıma ilk o gelmişti. Neyse vardı. Sonra işe gitmeyeceğimizi düşünmüş ve suçlu suçlu sevinmiştim. Atmıştım kendimi yeniden yatağa ve  uykunun kollarına.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Okumak için sabırsızlandığım, içine düşmeyi istediğim kitap: İnci Aral.

hüznün tadı dedi ki...

Bence erteleme sıradan bir balık. Sevgiler...

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Erguvan Kapısı kitabını merak ettim,okuyunca bilgi verirseniz sevinirim.İnci Aral'ı severim ama belki sonra okurum...

laleninbahcesi dedi ki...

Erguvan Kapısı ; Oya Baydar'ın en sevdiğim kitabı... İnci Aral'ın kitabını da yeni bitirdim çok beğendim onu da... Keyifli okumalar

hüznün tadı dedi ki...

Baykuş Gözüyle- Bitirmem uzun sürüyor ama bişeyler yazarım.

Lale- Tam bir kitap kurdusun. O kadar da çabuk okuyorsun ki hızına kimseler yetişemez...