1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

20 Temmuz 2010 Salı

Denize Sıfır Kafe



                    Maaş günümüz.Daha doğrusu Konca'nın maaş günü. Sabah Konca "Kahvaltı yapma dışarda bir şeyler atıştırırız ."dedi. Bende "Bostancı'da denize sıfır bir kafe var oraya gidelim" dedim ve motora atladık.

                    Önce bankamatikten paramızı çektik.



                    Gittiğimiz kafe Bostancı iskelesine bakıyor. Vapurlar geliyor gidiyor. Martılar çığlık çığlığa. Ekmek verdik onlara.Pek memnun olmadılar.Karınları toktu galiba.Verdiğimiz ekmekleri balıklar didikleye didikleye yediler. Sonra önümüzden denizdeki pislikleri toplayan bir küçük tekne geçti. Ne değişik meslekler var diye düşündük Konca'yla. Deniz çöpçülüğü kara çöpçülüğünden çok çok zevklidir herhalde.  Konca "Bu işe ben talip olabilirim."dedi.




                   İki göz sahanda yumurtam ve çayım geldi. Bandıra bandıra yedim. Martıları ve vapurları videoya çektim.

                   Tekrar motorlara bindik. Bir milyoncuya geldik.Ben bir ev terliği ve güneş gözlüğü aldım. Konca bilmem kaçıncı el fenerini,pil ve yapıştırıcı aldı.

                   Eve geldiğimizde Kızgül kalkmış çayı demlemişti. Bugün izin günü onun.

 

                  Balkonda çayımı içtim...

3 yorum:

yaban dedi ki...

Seni cok seviyorum, kisitli zamanlarda internete girebiliyorum, ama bir annemin blogunu bir de senin blogunu okuyorum,, cok ozet, cok hayattan, cok gercek, cok icten,, :)

hüznün tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederim nasıl sevindim. Annenin blogu hangisi bende okuyayım. Sanıyorum onunla aynı yaşlarda olmalıyız.İyi tatiller.

yaban dedi ki...

:) annem '55 li.. bilmem size hitap eder mi? ben her yazdigini bana yaziyormus hissiyle okudugum icin,, neyse iste adresi,
gulannem.blogspot.com
tesekkurler