1 2 3 4 5 Bu kodu kullana

23 Haziran 2010 Çarşamba

Rüya ve Anneannesi Gelmiş

   


         Dün canım sıkılıyordu. "Keşke Nermin burda olsaydı." diye içimden geçirdim. Zaman geçti biraz. Bir telefon... Nermin arıyor. İnanamadım. "Ben de tam seni düşünüyordum." dedim. "Hayrola; sen bu saatte pek aramazdın?" "Hadi gelsene." dedi.

        Şaka yapıyor zannettim. Meğer başka bir şey dilesem olacakmış. Meğer İstanbuldalarmış. Bir yakınlarını kaybetmişler apar topar gelmişler.Minik torunları Rüya'yı da almışlar yanlarına.

       Gerçi üzücü bir olay; ama ben çok sevindim gelmesine. Özlemiştim.

       Koşa koşa Nermin'e gittim o yağmurda. O gitti gideli o taraflara hiç gitmemiştim.

       Sarıldık hasret giderdik. Sonra mutfağa geçtik. Çay demlemiş. Samsun'dan getirdiği biberler, domatesler,salatalıklar doğrandı.Yumurtalar haşlandı. O kahvaltı bana öyle iyi geldi ki... Nermin'in elinin lezzetini özlemişim.

      Sonra uykudan Rüya Hanım uyandı. Çok tatlı bir bıcırık. Çok tatlı bir şey. Anneannesini benle paylaşmak pek hoşuna gitmedi galiba.  Arada bir huysuzlandı. Bizi konuşturmak istemedi.

     Neyse Burhan dedesi geldi de Rüya'yı ona sattık. Biz de cır cır konuşmaya devam ettik.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

senin de hayatına dokundum samsuna gelmekle değil mi? kızdım kendime gene.ama yazın hepsi gibi çok huzur verdi bana annem, annem olduğu için sevindim.

figen dedi ki...

senin de hayatına dokundum samsuna gelmekle değil mi? kızdım kendime gene.ama yazın hepsi gibi çok huzur verdi bana annem, annem olduğu için sevindim.

hüznün tadı dedi ki...

Figen-Nasılsın? Minik Rüya ve Burak nasıllar? Hepinize sevgiler...